rob-siegrid.reismee.nl

Buenos Aires en Patagonia

Hola

Na anderhalve week hier ons eerste reisverhaaltje!!

Na een goede (lees lange) reis zijn we veilig aangekomen in buenos aires! Een super leuke stad met veel spaanse en italiaanse invloeden. De eerste dagen zijn we gewoon lekker zelf de stad gaan verkennen en hadden we een leuk nieuw hosteltje in Palermo.

Daarna zijn we naar het zuiden van Argentinie gevlogen, zo dichtbij de zuidpool zijn we nog nooit geweest! Wij dik aangekleed met dikke truien en jassen, komen we hier aan, lopen mense gewoon op slippertjes, 18 graden! Het wisselt hier met de dag.

Vanuit El Callefate zijn we 4 dagen naar Chili geweest, erg leuk en ook een steeds wester als verwacht. Hier hebben we een geweldige trekking van 8 uur gedaan naar een van de mooiste bergen in Chili, de Torres del Paine en ja dat was het ook, veel pain :-) Het was een pittige eerste trekking voor ons groentjes haha. Jammer was dat we maar een klein gedeelte van het national park hebben kunnen zien, een groepje israeliers hebben een enorme brand veroorzaakt waardoor meer dan de helft van het park is afgefikt. Ze wilde niet betalen voor een camping staan plaats, zijn wild gaan camperen en hebben een kampvuur met wc papier gemaakt, met een plaatselijke ramp tot gevolg, het toerisme is met 1 klap stil geslagen in deze regio omdat iedereen heeft geannuleerd. Wel lekker rustig voor ons tripje...

Nu weer terug in Argentine, vandaag gaan we naar de grootste, de enige nog steeds groeiede gletsjer, de Perito Moreno. In dit dal ligt een laag ijs van wel 60 meter hoog, dat is zeg maar 20 verdiepingen! Hier vallen regelmatig grote stukken ijs af in het water, schijnt erg spektaculair te zijn, wij hebben er zin in!

Hieronder nog wat, wist je datjes :-)

Wist je dat:

- De kleuren van La Boca (voetbalteam van Buenos Aires) eerst wit-rose waren maar dat dit de fans niet aansprak, om eerlijk een nieuwe kleur te kiezen werd besloten om de kleuren te nemen van het eerste schip dat in de haven aankwam, dit was een schip uit Zweden dus nu zijn de kleuren geel en blauw!

- Er geen trams meer rijden in Buenos Aires omdat deze werden gebruikt om de doden te vervoeren die slachtoffer waren geworden van de gele koorts?

- Al de gekleurde huisje in Buenos Aires niet zijn omdat ze hier zo vrolijk zijn(zijn ze wel)maar gewoon omdat ze geen verf konden betalen en het met kliekjes deden die ze van buitenlandse schippers kregen?

- Insmeren ook verstandig is als je denkt dat het niet echt nodig is? En wij al dagen met rode gezichten en nekken lopen waar nu de vellen op staan :-)

- Trekking van 8 uur best lang is?

- Siegrid na een week de uitzendinggemist app op de ipad heeft gevonden?

- En de eerste uitzending van Boer zoekt Vrouw al gezien heeft?

- Rob niet houdt van dingen regelen die langer duren als 15 minuten

- Siegrid en Rob al hard aan het oefenen zijn met Spaans om bij ons bezoek aan Sevilla Loes en Albaro de oren van de kop te lullen¿

- Aanpassen aan het backpack leventje, wat inhoud zelf koken, de eerste week best lastig is met al die lekkere spaanse tapas en steaks (tussenstand, 1x gekookt)

- We per ongeluk rode wijn bestelde en dat we dat nog lekker vonden ook

- Hein en Yvonne en Lex ons komen opzoeken in New Zealand :-)

- Lex morgen van Brazilie weer naar huis vliegt :-)

- De foto,s zsm komen als Siegrid haar camera uitgevogeld heeft!

Hasta la vista!

Siegrid en Rob

pap

hey die Rob,
gaaf man ,genieten is het motto
groetjes

Sofie

Wat leuk om iets van jullie te lezen!
De afgelopen dagen al veel gezien! En vandaag naar de gletsjer, super zeg!
Ik ben benieuwd naar de foto's! Geniet ervan, maar jullie kennende komt dat zeker goed!
Liefs

Suzan

Wist je dat...
- Het voor ons heel leuk is om te lezen wat jullie daar bezig houdt...
- Dat wij door jullie 'wist-je-datjes' jullie nog beter leren kennen....
- Dat wij jullie nu al missen...lees...dadelijk alleen naar de tennistraining...toch anders, zonder drankjes en de beste roddels na afloop over het weekend!
- Vandaag de eerste werkdag van 2012 alweer voorbij is en dat de wekker van half 7 vanmorgen, nog best wel te doen was.
- Ik jullie nog heeeeeeeeeeeel veel plezier en geniet momenten wens...desnoods zonder te koken!
- ...want 3 maanden zijn zó om!

ENJOYYYYYYY
xx

Bert

Van die voetbalshirts wist ik:) Leuk te lezen. Veel plezier nog. Bert

Jiska

haha! Oww.... heerlijk zo'n verhaal! Ik ben weer helemaal terug op reis! :) Geniet er van!

Yvonne

Ha samen,
Super leuk om te lezen dat jullie het naar je zin hebben! En die wist je datjes.....leuk hoor, vooral dat wij naar NZ komen! Haha, Zou wel leuk zijn....hmmm, toch nog eens overwegen dan ;-)
Heb me net aangemeld voor jullie nieuwsbrief, dus nu kunnen we het echt gaan volgen!
Geniet ervan samen!
Groetjes en een dikke knuffel van onze Lex!

Sanne

Heej laiverds! Nog maar net weg en nu al zoveel moois gezien, geweldig!! Ben benieuwd naar de foto's!! Veel plezier, enjoy!!!!! :-) xx

Merel en Alexander

Hey backpackers! Wat een gave teksten, de wist je datjes zijn ook geinig en informatief! Klinkt goed die reis zeg, wat zien jullie al veel! Wij zitten nu ook in een soort van hostel bij een surfersstel met onze backpacks dus we voelen met jullie mee. It's à hard life.;)

Enjoy! Xxx

Hein

Ha luitjes, leuk om te horen dat het allemaal prima is daar. Hier is het ook prima, we waren nog even langs de heuvel gereden en het staat er nog allemaal. We vonden in de buurt langs de weg nog wel wAt roze briefjes.....
Veel plezier en tot horens

Jacqueline

Rob, Sieg,

wat leuk al die wist je datjes.. we houden jullie goed in de gaten..zo zijn we toch een beetje samen;) En jaaaa pics please dus hoop dat dat snel is uitgevogeld.

Geniet ervan.. en grtjs ook van Max