rob-siegrid.reismee.nl

Zuider eiland Nieuw Zeeland!

Even in het kort wat we de laatste week hebben meegemaakt! In minder als 3 weken hebben we het hele zuider eiland zowat al gezien :-) terwijl we hier dik 4 weken voor hadden gepland. Door de aanhoudende regen kies je er toch maar voor om in de auto te stappen ipv lekker op de camping te staan.

De echte highlights van het zuider eiland waren tot nu toe:

- 2 daagse boottocht door de fiorden van Doubtfull Sound

- De leuke spots langs de weg zoals bv: Een whitebait kraampje (soort rare viskoekjes van visjes die er nogn niet uit zien als een vis. De Lost Gipsy, die al 12 jaar in een zigueurnerwagen naast de weg woont en in die tijd een heel museum aan gekke en leuke electronische spulletjes heeft gemaakt, bejaarde vrouwtjes die een winkeltje/eetcafeetje runnen met de daarbij behorende oma inrichting en heerlijk eten,zalm boederijen etc. etc. sommige dagen nemen we ons voor om bij iederee mogelijkheid te stoppen en te kijken wat ze nu weer voor leuks hebben :-)

- Siegrid die een skidive gedaan heeft boven lake tekapo (Rob heeft dit al zo vaak gedaan dus had deze keer geen zin)\

- Gele Pinguin gespot van een paar meter afstand die net zijn jong kwam voeren op een niet toeristische plek

- Vanuit je camper de springende hector dolfijnen kunnen bekijken.

- Geweldige routes gereden door de ongelofelijk mooie natuur van het zuider eiland.

Vandaag gaan we in Akaroa varen met 1 van de locals, geen toeristenboot voor ons meer. Hopelijk gaan we een hoop wildlife zien hier en zoals het tot nu toe gegaan is: het weer ziet er ok uit voor vandaag!

Wist je dat:

- Whitebait visjes als ze nog niet gebakken zijn er niet smakkelijk uitzien?

- 400 km op een dag rijden geen uitzondering is?

- Siegrid haar eerste grijzen haren heeft gespot?

- Een plastic deurtje in een vliegtuigje op 12000 feet best scary is?

- Zeker als je als eerste eruit moet springen?

- Het er niet betaald smakelijk uitziet als de moeder pinguin in de bek van zijn jong kotst? :-)

- Het best koud kan zijn in een camper = met kleren aan slapen

- Jullie binnenkort weer nieuwe foto's krijgen

- We als het goed is deze week walvissen gaan zien!

pap

wat een reis zeg, volgende keer op de fiets?
genieten van zo iets blijft leuk.
groetjes

Yvonne

Wow...klinkt zo heerlijk allemaal! (alleen jammer van dd regen!) Geniet er nog lekker van!
Wij zijn druk bezig voor de verhuizing. Zaterdag gaan we echt over. Dus we wonen weer lekker dichtbij als jullie thuiskomen!
Veel plezier nog!
Ps rob: waar had jij die sky-dive ook alweer gedaan ;-) gaaf Sieg!!

Lilian

Gaaf weer! Wacht met smart op de foto's :-D Geniet ze! xx

Merel

1 woord! Vette shit! Sieg is een stoere chick met die skydive. Hopen op beter weer voor jullie!xxxx

Sanne

Mooie verhalen weer! :) super bikkel Sieg!! Jammer van het weer maar hoop voor jullie dat het beter wordt!! Have fun!!! Liefs xx

Jet

Ha bikkels,
Jullie gaan niet bij de pakken neer zitten ook al regent het. Groot gelijk....
Geniet nog van jullie laatste weken.
Kus

Hein

whitebait visjes geen smakelijk uiterlijk, dat bestaat niet! Hoe kwam die man eraan? Dat was toch niet in de buurt van die mama pinguin? Normaal zien ze er top uit. In Nederland noemen we dat spiering of sprot, hebben we samen met jullie gegeten op het preuvenement afgelopen jaar. Groeten Hein

Jiska

Jeetje wat een pech met het weer! Ik heb nog een nieuwtje: Raad eens wie je collega wordt? ;)

Heit en Mem

Je wilt niet minder zijn dan je broer he, met die skidive
Super verhaal en geniet nog van de laatste weken. Tut

Pieter

dit klinkt nu wel enorm als backpacken wat ik alleen maar mooi vindt! En die skydive is natuurlijk wel heel erg gaaf, its on my bucketlist! Pinguins zijn wat mij betreft één van de meest grappige diertjes in de wereld laat staan dat je ziet hoe ze elkaar voeden in het wild! Nice!
Geniet samen van de laatste weken en vergeet niet een serie fotos te maken Sieg van het meest ongrijpbare levende wezen: de walvis!

Rolf en Kim

Leuk verhaal dame en heer! Wat cool dat jullie de skydive hebben gedaan...was ons plan ook maar toen regende het helaas. Jammer van de regen maar het blijft een geweldig land he>?! Wij zijn na een prachtig Fiji avondtuur nu een aantal dagen in Sydney geweest en vliegen morgen naar Bali voor de laatste 3 weken. 12 april komt nu wel heel dichtbij...:s Hopen jullie in NL zeker nog eens te zien! We blijven jullie volgen :) xx