Zuid Amerika -> Nieuw Zeeland!
Weer hoogste tijd voor een update aangezien we alweer 2 weken in Nieuw Zeeland zijn! De laatste week in Zuid Amerika leek wat hectisch te worden nadat een berg in Chili was ingestort en de terugweg naar Argentinie dagen dicht zou zijn, dat hoor je dan als je om 9 uur bij het busstation aan komt lopen, altijd lekker! :-)
Gelukkig hoorde we dat er een vliegveld in de buurt was, een uur van san pedro, zo gezegd zo gedaan, ticket geboekt na een hoop gedoe met edreams.com, boek daar nooit je tickets want grote kans dat je een hoop gezeik krijgt net als wij.... Of we even kopies van onze paspoorten en creditcard konden opsturen nadat we eerst 4 uur niks te horen kregen na de email: uw ticket is bevestigd maar nog niet betaald, ga niet naar het vliegveld voordat u betaald heeft. Uiteindelijk dik 7 uur geduurd om een ticket te boeken en dat een dag voor de vlucht...
Laatste dagen in Buenos Aires nog lekker genoten van de stad, de vlucht bespaarde ons 33 uur bussen wat een geluk bij een ongeluk was, afgezien van dat het een dure vlucht was :-) Heerlijke Cobe Beef gegeten de laatste dag bij La Cabrera, 1 van de beste restaurants in Argentinie hebben wij ons laten vertellen en genoten hebben we zeker van deze gemasseerde koeien biefstuk :)
Dan de vlucht naar Auckland Nieuw Zeeland, 15 uur, een eitje als je 20+ uur bussen gewend bent :-) De 15de februari kwamen we aan in het regenachtige Auckland. Drie lange dagen hebben we hier moeten vertoeven omte wachten op onze auto, de spaceship. Aucklanders zijn niet bepaald geliefd in de rest van nieuw zeeland omdat het stadsmensen zijn en de rest van het land is vooral plattelands mensen met een goed gevoel voor humor en de echte layback sfeer waar het land om bekend staat.
Ondertussen zijn we van het noord eiland naar het zuid eiland gereden omdat dit het mooiste eiland is en we ook weer in het noorden eindigen. Naar schatting zo'n 1500 km op de teller nu en hebben we al verschillende mooie dingen mogen zien zoals de gloeiwormen in Waitomo Caves, enorme grotten waar deze fasinerende beestjes ' leven'. Tussen haakjes omdat ze er 6+ maanden overdoen om te volgroeien en dan 3 dagen leven, voorplanten en dood gaan :)
Na nog wat stops hebben we de ferry naar het noord eiland gepakt om daar hetNational Park vanAbel Tasman, de nederlandse onderdekker van Nieuw Zeeland, te bezoeken. Geweldige natuurlijk, vergelijkbaar met thailand en fiji. Na verschillende trekkingen hebben we ook een kayaktocht gedaan naar de Seals, de zeehonden die leven in colonies van 20 tot 200. De grote colonie was op vakantie denk ik :-)
Op dit moment zijn we halverwege de westkkust vanhet zuider eiland bij Fox Glacier, de gletjes van NieuwZeeland. Niet zo indrukwekkend als in Patagonie maar hetIjsbergklimmen gisteren was spectaculair! Zeker als je weet dat Rob het niet bepaald heeft op 17 meter hoge ijswandjes :-)
Al met al heel wat regen gehad maar goed weer op de tripjes dagenen bewust veel gereden als het regende. Vandaag hebben we sinds lage tijd weer een keer niks gepland, beetje wassen en internetnetten op de mooie rainforest camping. Een wandeling naar de hot water tubs en vanavond weer een plons nemen in de enorme jacuzzi die hier bij iedere camping staat.
Groetjes uit Nieuw Zeeland!
Siegrid en Rob
Wist je dat:
- Vooral Siegrid weer helemaal in haar nopjes is omdat ze hier weer alles kan eten?
- Gloeiwormen een chemische reactie creeeren in hun staart om zo insecten te lokken?
- Dat gloeiwormen ook wel niet-spinnen worden genoemd omdat ze hun webdraden naar beneden hebben hangen?
- Zeehonden zichzelf regelmatig wassen in hun eigen oorwas om hun huid waterproof te houden?
- Je spierpijn krijgt van 2,5 uur kayaken?
- Rob niet in zijn nopjes is al hij zich over de ijsreling van een 17 meter hoge ijswand moet laten zakken?
- Er een jaarlijke houthakkers wedstrijd is waarbij mannen van alle leeftijden op zondag bij een komen om te kijken wie het snelst dikke bomenstammen door kan hakken?
- Er rond 1880 aan de west kust een goudkoorst heerste en hordes mensen hier naartoe trokken in hoop om rijk te worden
- En er hierdoor leuke western achterige dorpjes zijn ontstaan aan de west kust?
- Lex nog wat snowboard lesjes nodig heeft?
- Slapen in een auto na een weekje best wendt?
- Een pak yogurt hier bijna 5 euro kost? (alle boodschappen zijn erg duur hier)
- Siegrid weer een poging doet om foto's te uploaden?
- Sandflies goede tijden beleven en enorm irritant zijn!
- Jullie over een tijdje weer een update krijgen :-)
Wat een avonturen en wat een geweldige plaatjes..supergaaf geniet ervan.. dikke kus Max en Jacqueline
ja ,als je jong bent dan wil je wat toch?
ik ben blij dat wij geen gloeiwormen zijn{soms wel}
mooie foto,s zeg{wie is de fotograaf meestal?}
groetjes
uit Veghel
Hey Rob en Siegrid, wat hebben jullie toch mooie foto's gemaakt......
Fijn te lezen dat jullie jezelf nog steeds goed vermaken. Toen ik die foto's van het IJsbergklimmen zag, kreeg ik het spaans benauwd. Ik vind zoiet echt eng.
Dat bepaalde verwachtingen niet helemaal uitkomen, zoals bij die zeehonden, is ook normaal. Het wordt altijd mooier gebracht.
Nog veel plezier de laatste weken.
Dikke kus
Hey Rob en Siegrid
Weer mooie foto`s..... krijg al hoogtevrees als ik ze bekijk ;-)) maar geweldig!
Geniet er van!!!
liefs uit Borger xxx
Prachtige foto's en nog heel veel plezier. tut
Haha heerlijk die verhalen! Enneh de boodschappen zijn dus al net zo duur als op Hawaï! Niet normaal hè! Verder klinkt het top, en gave foto's. Jullie maken wat reisuren zeg maar went vast idd. Geniet ze daar! Xxxx
Mooie verhalen, klinkt helemaal toppie! Geniet er lekker van en het schijnt hier een prachtige lente te worden (stond in de Telegraaf dus onder voorbehoud) dus straks in Nederland weer uitrusten op het terras!! Veel plezier verder! XXX
Super foto's, wat maken jullie veel mee! En wat zijn jullie sportief! ;) Helemaal geweldig daar dus! (wil ook!) Heel veel plezier nog, geniet ervan!!!! Dikke kus xxx
Hoi Rob en Siegrid
Wat jammer van die eerste dagen regen. Hoe ziet jullie camper eruit? Is het zo'n romantich volkswagenbusje....
Veel plezier nog in het mooie Nieuw Zeeland.
Groetjes uit Ureterp
Ik duim voor mooi weer vanaf nu! Geniet van de Kiwi's!